Adres:
Eetkaffee 'Big Louis'
Stationlaan 57
B-3740 Bilzen
+32 (0)89 41 14 59

Openingsuren:
Op woensdag, donderdag
en vrijdag open
van 11.00 tot 15.00 uur
en van 18.00 tot 22.00 uur
zaterdags open
vanaf
16.00 uur
op zondag van

11.00 uur tot 22.00 uur

Sluitingsdag
op Maandag en Dinsdag

Privé Parking via
Sint Martinusstraat


EETKAFFEE 'BIG LOUIS'

De geschiedenis van Bart Eersels en Eetkaffee ‘Big Louis’ begon eind jaren zeventig. Als jobstudent belandde Bart in Bilzen bij Café Big Louis waar hij als keukenhulp/afwasser de stiel leerde. Het menu bestond in die tijd uit spaghetti, hotdogs, goulash en vide. Vele jaren fietste Bart in de vakantie en weekends van Diepenbeek naar Bilzen, weer of geen weer. Na zijn studies trad hij in dienst bij ‘den dikke Louis’.

In 1988 kreeg Bart de kans om Café Big Louis over te nemen. Een kans die hij met beide handen aangreep. ‘Big Louis’ bestond vroeger uit een café en een zaaltje apart. Bij de verbouwing in 2001 werd het zaaltje bij het café getrokken en ontstond het restaurant in zijn huidige vorm. De laatste vernieuwing vond plaats in het voorjaar van 2014. Ondertussen is de naam veranderd in Eetkaffee Big Louis. Ooit heeft Bart nog overwogen om een andere naam te nemen, maar 95% van zijn cliënteel zei hem om de naam niet te veranderen. De naam Eetkaffee Big Louis is ondertussen een begrip in Bilzen en omstreken, zelfs tot in het buitenland aan toe.

Op het menu van Eetkaffee Big Luis staan kleine gerechten, maar ook uitgebreide vlees- en gevogeltegerechten. Zijn specialiteit is de Altamira Steengrill. Bart vindt de combinatie restaurant en café ideaal:
‘Overdag is mijn zaak voor iedereen open en drinken mijn klanten een verse koffie of genieten ze van het ruime aanbod aan speciale bieren (waarvan een aantal van het vat). Zo heb ik een groot vast cliënteel opgebouwd. Ik durf te zeggen dat 98% van mijn klanten regelmatig terugkomt.’

 

© 2008-2019 WWW.BIGLOUIS.BE  |  FeedBack